středa 16. září 2015

První juniorské mistrovství v Králičím hopu je za námi!

Ano je to tak, jak název napovídá. Čas ohromně rychle letí... několik měsíců a týdnů příprav a vrcholný závod pro juniorské hopáky byl najednou před námi... Dnes je již po něm a jak to vlastně všechno dopadlo? Dozvíte se níže.

Psalo se 5. září 2015 a do Rychnova nad Kněžnou se sjelo z naší republiky celkem 32  juniorských závodníků ve věku 7-16 let se svými ušatými sportovci. Králičích sportovců nakonec bylo skoro 80. V nádherné obrovské Sportovní hale Romana Šebrleho se konalo 1. Juniorské mistrovství České republiky v Králičím hopu.

vše připraveno, mistrovské klání může začít

zahájení závodu s organizátory, paní místostarostkou a všemi závodníky


Začínalo se netradičně brzy - již v 8 hodin ráno, což je o hodinu dříve, než je na závodech obvyklé. Startovní pole totiž praskalo ve švech, naplánováno bylo v celkem 4 disciplínách okolo 155 startů, což je opravdu mnoho a měli jsme napilno. Přivítat všechny závodníky, jejich rodiče, diváky a naše příznivce a zahájit tak juniorské mistrovství přišla sama místostarostka Rychnova nad Kněžnou,  paní Mgr. Jana Drejslová.

rozhodčí vlevo, paní místostarostka Drejslová vpravo


Mgr. Jana Drejslová - místostarostka RK

Jak již na našich závodech bývá, ještě než se závodníci připraví, tak závod otvírá předskokan. Naším předskokanem byl Paolino, který ještě nesmí závodit, neboť mu dle Pravidel není 7 let a na vodítku měl svou milou králindu Meggy, mj. Mistryni Evropy z roku 2013.

Paolo a Meggy jsou sehraná dvojka

předskokan Paolino otevřel a vyzkoušel pro závodníky trať 1. JuMiČeRe v Rychnově nad Kněžnou


První disciplínou byla rovinná dráha, na závodníky čekaly nové a záludné překážky. Nejprve se závodilo v lehké třídě, která měla největší obsazení. Do finále postupovala ta závodní dvojice, která udělala maximálně 3 chyby. Děcka byla ze začátku dost nervózní, to asi tou obrovskou halou, ale po prvním přehopsání dráhy z nich vše opadlo a byly naprosto skvělí.

Terka a Zázvorka



rozcvičený ušák jde za chvíli na start

Mandymu se překážka nějak nezdá a to teprve pro střední třídu byla nepříjemná

Alenka s Nerem se spolu kamarádí teprve od května a šlo jim to parádně

nádherný čistokrevný ušák Sharan - Český luštič
 
Adélka se svou šampiónkou Ashley :)

krásný chlupatý Mandy


králící při hopsání stíhají všechno :)

Na start lehké dráhy rovinky se postavilo 48 závodníků, do finále se jich probojovalo jen 18.
Ve střední třídě rovinné dráhy startovalo 16 závodníků a do finále se jich dostalo celkem 5 a těžká třída byla opravdu těžká, ze 7 závodních dvojic se do finále nedostal nikdo, tudíž hlavní rozhodčí nařídila další kolo a do konečného výsledku se započítával součet obou kol.


Filip s Quantasem

králíčkovi Ádi se kočka moc nelíbí

Naty se Zemblou

Natálka

V průběhu závodu někteří závodníci nebo rozhodčí poskytli rozhovor do televize. Emička si dokonce zahrála na reportérku pro reportáž do dětské televize DÉČKO. Reportáž Honzy Duška pro Rychnovskou televizi můžete vidět ZDE. Ve Slovenské televizi běžela minulou neděli další reportáž v relaci Svet v obrazoch - podívejte se na čas 19:32.

Filip před kamerou

reportérka Emča s Amálkou :)

Další diciplínou byl skok vysoký, v něm startovalo celkem 14 závodních dvojic. Někteří, bohužel, neskočili základní výšku 50 cm, takže hned skončili, ale to je prostě sport, že se občas nezadaří. Boj byl zajímavý, však se dočtete níže, kdože byl vítězem a juniorským mistrem ČR. 





Filip s Kevinem

vše se musí natočit do reportáže, vzadu je Sárinka

Třetí disciplínou 1. JuMiČeRe byly po skoku vysokém parkury. Hlavní rozhodčí Eva postavila ne zrovna lehkou parkurovou trať a byla taky pěkně dlouhá. Ale k překvapení pořadatelů a rozhodčích ji dost závodních dvojic zvládlo na jedničku. Jasně, všichni se stále mají co učit a byly tam i chyby, ale na některé závodníky byla radost pohledět. Systém byl stejný jako v rovince - každý startoval v prvním kole a kdo udělal maximálně 3 chyby, postoupil do finále.


Naty s Hugem

Nikča s Nannou

V lehkém parkuru se na start postavilo celkem 37 závodních dvojic a na to, že trať nebyla zrovna nejjednodužší, se jich do finále dostalo 26. Ve středním parkuru startovalo 9 dvojic a o medaile bojovalo celkem 5 závodníků. V těžké třídě parkuru bylo pak 5 závodních dvojic a ve finále skončili jen 3, tudíž to byl doslova jen boj o medaile.

naší Mišce se s Pírkem taky moc dařilo

dva chlapáci Filip a Kevin  jsou sehraní - vyneslo jim to také 1. místo v těžkém parkuru

Mezitím, co se závodilo, tak se taky hrálo v dětském koutku, užívalo pohody, fandilo či přátelilo...
Příchozí diváci si mohli koupit tričko mistrovství nebo pytlík s logem 1. JuMiČeRe.


Adélka se svým ušáčkem :)

svinčanská partička :)

naše kráááásné nástěnky, nebo že by Nastěnky? :)
 
srpávný Hopandy, každá odjinud

mamka s taťkou Rolečkovic se moc fotit nechtěli, ale moc jim to sluší

každý závodník dostal mistrovský pytlík a co zbylo, tak se rozprodalo :)


pokladníci jsou nejdůležitější, hned na první pohled vidí, jakou velikost trička máte :) - Staník a Jíťa

králík v dětském koutku, dělala ho Terezka s Helčou


jsou to králindy, myšky nebo kočky?

Mistrovství jsme také rovnou využili k asistenci rozhodčích novými, resp. budoucími rozhodčími a trenéry Králičího hopu. Před mistrovstvím jsme se totiž radovali, ze získané akreditace k hopáckým činnostem s působností po celé ČR a EU :) No a jak to asistentům šlo? No prostě báječně!!!

naši drazí asistenti se od rozhodčích rovnou učí jak na to

Úplně poslední disciplínou 1. Juniorského mistrovství byl skok daleký, jehož se účastnilo celkem 18 závodních dvojic, doskákali se až na 220 cm a tato disciplína byla pod taktovkou Adélky Křížové. Byl to docela boj, ale rozhodně jsme si to užili a byla to parádní podívaná. Králinda Nikoly Cleopatra se postarala o zábavu, napínala všechny a pokaždé přeskočila až na třetí pokus, že by si s námi hrála?



soustředění před skokem - vítězná dvojice dálky

dobře to holkám skáče - Adélka s Myškou

Fotka o kousek výš ukazuje poslední hop celého 1. Juniorského mistrovství České republiky. Parádně jsme si ho všichni užili a naši junioři si velmi dobře zazávodili. Pro některé to byla premiéra závodů v hale, protože jsme přes léto závodili venku na trávě.




1. Juniorské mistrovství ČR pořádal rychnovský spolek Králičí hop RK, z.s. s ČSCH, ZO RK za podpory Města Rychnov nad Kněžnou a Královéhradeckého kraje.

Generálním sponzorem akce byla společnost ASAN - CZ, s.r.o., na jejichž ekologických podestýlkách byli králíčci po celou dobu mistrovství podestláni a firma věnovala vítězům krásné ceny. 



Dalšími sponzory byla společnost Tommi CZ, s.r.o., BEKO TECHNOLOGIES s.r.o., Darwin´s Pet s.r.o., AGRA GROUP, a.s., Škoda Auto a.s., Federal-Mogul Friction Products a.s., kteří věnovali vítězům věcné ceny. 

Mediálním partnerem akce byl Orlický.net a Foto PROMA.

Velký dík patří paní místostarostce Mgr. Janě Drejslové a řediteli rychnovského Gymnázia F. M. Pelcla Mgr. Petru Kačírkoví za možnost pořádat 1. JMČR v obrovské a nádherné hale Romana Šebrleho. Bez jejichž vstřícnosti a pomoci by se akce nemohla konat, neboť na poslední chvíli se mistrovství přesunulo z Broumova do Rychnova. 




A obrovský dík také patří všem rodičům a přátelům hopání s králíky, kteří pomohli při organizaci celého mistrovství a speciální poděkování patří také paní Mgr. Míše Strnadové Bárnetové - paní učitelce ze ZUŠ v Rychnově n.Kn., která nám nádherně vyzdobila stupínky vítězů. Jsme sehraná parta a jsme rádi, že vás máme.

A jestlipak víte, kdo maloval ty 4 parádní králíky, kteří nás provázeli na každé zmínce o JuMiČeRe? Navrhl je výtvarník Kuba Zich a do grafické a digitální podoby dotvořil jeho bratr Honza, kteří mimo jiné dělají grafiku pro dětské Divadlo Minor. Za jejich práci jim patří ohromný dík a králičí kámoše nám paní Strnadová i zvěčnila na stupínky vítězů.

A JAK TO VŠECHNO DOPADLO???

No přeci bezvadně!!! Podívejte se na fotky níže.

každý byl oceněný a odvážel si domů pohár

Každý závodník dostal účastnický pohár na památku na 1. JuMiČeRe, atmosféra byla parádní a foťáky cvakaly o stošest. Z rozzářených oček závodníků, kteří věděli, že na bedně stát asi nebudou bylo vidět, že závodníci mají velkou radost. 

vše je připraveno na závěrečné vyhlášení vítězů

ROVINNÁ DRÁHA:

Lehká třída:
1. Nikola Čapková s Ariel u Modrého jezera (vítězný běh ve videu Milana Rolečka) 
2. Naty Moravcová s Charlotte
3. Terezka Šedivá se Zázvorkou (KHRK)

Střední třída:
1. Adéla Křízová s Myškou
2. Iveta Jandíková s Angel of Peace
3. Naty Moravcová s Žolíkem

Střední třída:
1. Nikola Čapková s Kevinem
2. Filip Ungrád s Kevinem GK (KHRK)
3. Nikola Čapková s Nannou


vlevo vítězové lehké rovinky, vpravo nahoře střední rovinka a vpravo dole těžká rovinka


SKOK VYSOKÝ:

1. Lucka Barvířová s Artemis GK (KHRK) (vítězný skok ve videu Milana Rolečka) 
2. Iveta Jandíková s Angel of Peace
3. Nikola Čapková s Cleopatrou

stupně vítězů skoku vysokého


PARKUR:

Lehká třída:
1. Natálka Kubelková s Justinem
2. Barbora Žáčková s Cinderellou
3. Lucka Barvířová s Artemis GK (KHRK)

Střední třída:
1. Adéla Křížová s Maxem
2. Míša Ungrádová s Pírkou (KHRK)
3. Nikola Čapková s Ariel u Modrého jezera

Střední třída:
1. Filip Ungrád s Kevinem GK (KHRK)
2. Nikola Čapková s Kevinem
3. Nikola Čapková s Nannou


vlevo stupně vítězů lehkého parkuru, vpravo nahoře střední parkur a vpravo dole těžký parkur

SKOK DALEKÝ:

1. Adéla Křížová s Myškou (vítězný skok ve videu Milana Rolečka) 
2. Adéla Křížová s Ashley Sweet Jumpers
3. Nikola Čapková s Nannou

stupně vítězů skoku dalekého


O všech borcích se již psalo i v novinách - např. v Rychnovském týdeníku, nebo v pátek 18.9. vyjde článek v DENÍKU:


Přikládám poslední fotky nejúspěšnějších borců - vítězů a juniorským mistrů ČR 2015 v Králičím hopu (bohužel Naty a Natálka nám neočekávaně zmizely, tak tam chybí :()

zleva stojící: Bára, Filip, Nikča, zleva sedící: Ivetka, Míša, Terezka, Lucka a Adélka - gratulace všem!!!



Kompletní výsledkové listiny najdete v záložce VÝSLEDKY ZÁVODŮ.

Na fotografie se podívejte do  FOTOGALERIE. Postupně ještě zpracujeme a přidáme další, bylo jich docela hodně. Každý účastník závodu obdrží DVD s fotkama, získáte je např. na 1. Josefovských závodech v králičím houpu 10.10.2015 v Josefově.


Chcete úplně nakonec vidět, jak se to na stupních vítězů prostřídalo? Podívejte se níže :) :) :)



Uf... a zazvonil zvonec a pozoooor!!! Hopání není konec!!! Tak ahoooj a hop, hop, hop, do Josefova jen skok!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.