pátek 10. dubna 2015

O Velikonocích jsme si závody parádně užili


Čas letí jako splašený králík! No ano, je to tak! Poslední týdny a dny jsme se chystali na Velikonoce - barvili vajíčka, pletli pomlázky a milovníci králíků a sportování s nimi se navíc intenzivně připravovali na závody, které se staly tradicí. A jsou již za námi a z doslechu se k nám doneslo, že všem se to moc líbilo, dokonce prý byly lepší jak minulý rok. Juchůů!! To jsme rádi a o to nám jde!!!

je vše připraveno - závody mohou začít

Ano již tradiční závody v králičím hopu VELIKONOČNÍ NEDĚLE S KRÁLIČÍM HOPEM 2015 jsou za námi! Byl to druhý ročník a myslím, že velmi zdařilý. Vždyť jen startovní pole bylo při spuštění registrace obsazeno během 3 dnů. Tak vysoký zájem celý náš spolek Králičího hopu RK z celého srdce těší.
 


Do Rychnova nad Kněžnou se na Velikonoční neděli 5. dubna 2015 sjelo na 35 závodníků z celé České republiky, ale také ze Slovenska. Viděli jsme staré dobré tváře, ale závodit a porovnat tak své výkony chtělo spoustu nováčků, kteří si přijeli zazávodit úplně poprvé v životě. Například nový kroužek milovníků hopání z nedalekých Třebechovic pod Orebem. To je bezvadné, budeme mít nové kamarády a ještě ke všemu z nedaleka!

Hopandy z Třebechovic

Jako tradičně na závodech v králičím hopu se závodníci nejprve zaregistrovali, prošli veterinární prohlídkou u paní doktorky Šindelářové z vamberecké veteriny a pak si teprve mohl každý závodník ubytovat své králíčky do připravených klecí. Tentokrát byla pro králíčky na našich závodech připravena novinka od generálního sponzora ASAN-CZ s.r.o. Klece králíčků totiž byly po celou dobu závodu podestlány podestýlkou Asan® PetShop.
.
králíci sedí na podestýlce Asan® PetShop

V devět hodin byli všichni zaregistrovaní, do sálu se nahrnulo velké množství zvědavých diváků a organizátoři spolu s paní Mgr. Janou Drejslovou - místostarostkou Rychnova nad Kněžnou, slavnostně zahájili králíčí klání. 

zahájení závodu spolu s Mgr. Janou Drejslovou - místostarostkou RK

Předskokanem všech závodníků byl nejmladší člen našeho spolku Paolino Bernard Tessieri, který divákům předvedl, jak již v zimě bude moci závodit s ostatními - nyní ještě nemůže, protože závodit se smí až od 7mi let.

Paolino se svým králíčkem jako předskokan závodu

Závodilo se ve 3 disciplínách - rovinné dráze, skoku vysokém a parkuru. Rovinka a parkur ještě byl rozdělen na 3 kategorie - lehkou, střední a těžkou třídu, které se od sebe liší obtížností trati, zejména výškou latěk na překážkách a počtem překážek. Rovinka i parkur byly dvoukolové a do konečného výsledku se započítával lepší běh. 

takhle vypadá zalomená rovinka

na trati Šíma Dvořáček

hop!

pražandy Féfule III. s Petrou Vojtovou
Filip Ungrád z KHRK
Terezka Šedivá  s Hrabětem z Králičího hopu RK
třebechovickým se také dařilo

Společenské centrum v Rychnově nad Kněžnou praskalo ve švech, bylo zde hodně diváků i závodníků. Však jsme celé akci dali pořádnou publicitu, protože o králičí sport začíná být v posledních letech velký zájem. Je to krásné spojení chovatelské lásky se sportem, které baví nejedno děcko, ale chytne za srdce i dospěláky. Jen posuďte sami: do Rychnova se sjelo na 35 závodníků s 69 králíky a diváci mohli vidět celkem 130 startů - 67 v rovinné dráze, 50 v parkurech a 13 startů ve skoku vysokém.

krásná moderátorka Lucka Stupková s Paolinem
 
takhle se běhaly parkury
 
čekání na start

Skoku vysokému jasně vévodila čerstvá Mistryně Evropy 2015 Kristýnka Černá, která se svými králíčky obsadila hned první dvě místa.

Majka ze Slovenska s Kristýnkou (vpravo) - Foto: Jana Černá

No a jak to všechno dopadlo? No myslím, že báječně! Závodníci si parádně zazávodili, dostali krásné ceny - tentokrát keramické králíky jako medaile - každý byl jiný a nádherné pletené králíčky, které dělala více jak 2 měsíce paní Lada Dobiášová z Častolovic - maminka jedné naší šikovné hopandy Sárinky. 

pletení králíci od Lady Dobiášové z Častolovic
keramické medaile - každý králík jiný

Níže na fotkách jsou stupně vítězů ve všech 3 disciplínách a Králičí hop RK zaznamenal také parádní výsledky - na bedně stál Filip Ungrád s Terezkou Šedivou!!! Další závodníci z KHRK se umisťovali na předním místech, včetně vedoucí Vlaďky Bernardové, která skončila ve střední rovince na 4. místě, ale bramboru nedostala. 

Zajímavostí bylo např., že ve střední rovince to byly "černé" stupně vítězů - samá Černá :)
Ve středním parkuru si pak povšimněte, že na bedně stáli dva chlapi! No to tu ještě nebylo!!! Juchůůů.


vítězové rovinky - lehká třída (vlevo), střední třída (nahoře), těžká (vpravo dole)

vítězové parkurů - lehká třída (vlevo), střední třída (nahoře) a těžká třída (vpravo dole)
vítězové ve skoku vysokém

Všichni byli báječní, někteří dokonce byli na svých prvních závodech v životě a hned obsadili místa v první polovině startovního pole!!! Tak to klobouk dolů. Není totiž důležité vyhrát, ale zúčastnit se.
Aby nikdo z dětí nebyl smutný, každý pak nakonec dostal diplom a podestýlku Asan a dle tradice, každý účastník se prošel po stupínkách vítězů - to pro štěstí - třeba tam příště bude stát on!

účastnický diplom pro každého závodníka

všichni se prošli po stupínkách vítězů - to pro štěstí

Nakonec byly také oceněny diplomem dvě "NEJ" účastnice: Alena Malá jako "nejstarší" nová Hopanda a Majka Ignačáková ze Slovenska jako "nejvzdálenější" nová Hopanda.

Alena z Třebechovic (vlevo) a Majka ze Sloveska (vpravo) - obě NEJ účastnice

No a Majka má také další prvenství - je úplně první slovenskou závodnicí, která se kdy vůbec zúčastnila jako závodníce závodů v králičím hopu. A my jsme pyšní, že to bylo právě u nás v Rychnově nad Kněžnou!!!

Generálním sponzorem celé akce byl ASAN - CZ s.r.o., které věnoval všem dětem celou tašku podestýlky, dále nás pak finančně podpořil Královéhradecký kraj, společnost Darwin s pamlsky pro králíčky, ČSCH, základní organizace RK nám zapůjčili klece, paní Lada Dobiášová s pletenými králíčky, Truhlářství Vladimír Ungrád, Foto PROMA za rychlofocení.  
Dále pak VELMI DĚKUJEME sehranému týmu všech rodičů a kamarádů, kteří nám pomáhali vše připravit a zase sklidit a samozřejmě rozhodčím, bez kterých bychom závodění nemohli uskutečnit.

náš tým báječných rodičů, pár jich tam chybí
sehraný tým rozhodčích (Eva Černá, Honza Mareš, René Stupka, Vlaďka Bernardová)

Jak jsem již předem avizovali, část vybraného vstupného poputuje na alespoň malou podporu rychnovského domácího hospice Setkání, kteří pomáhají vážně nemocným lidem v jejich domácím prostředí. Jejich obětavé práce si moc vážíme.

http://www.hospicrychnov.cz/



Další fotky najdete ve Fotogalerii KHRK.

Výsledky závodů najdete v záložce VÝSLEDKY.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.