středa 29. října 2014

JIČÍNSKÝ MAGIK 2014 aneb hopkání s kouzelníky

Co to je, nebo spíš byl, ten Jičínský magik 2014? Čtěte dál anebo se podívejte na  videopozvánku.
Ve městečku, kde bydlí Rumcajs s Mankou a Cipískem, se před nedávnem konal kouzelnický festival - v pořadí již 22.

 
Trval po několik dní - konkrétně od 16. do 18. října 2014. Program byl více jak nabitý a v sobotu 18. října jsme byli pozvaní do divadla v Jičíně, kde probíhalo vyhlášení vítězných kouzelníků a galavečer, kterého jsme byli s našimi hopáky součástí.
Nejdřív si Vlaďka myslela, že si z ní dělají legraci a je to nějaký telefonní vtípek, když chtějí králíky do divadla. Ale nebyl!!!
A to byl pak fofr s přípravami.

křidýlka, aby jim to dobře lítalo
Xenii to sluší

Na přípravy bylo doslova jen pár dní, choreografii jsme vyřešili asi 10 minut před zkouškou přímo v šatnách divadla. Skoro všichni jsme měli obavy, co králíci, reflektory v divadle, budou skákat, nebudou? Zvořeme to? Vždyď je to naše premiéra. Ale co, zůstal nám úsměv na rtech a všichni jsme ostřílení závodníci, tak to nějak dopadne.


úsměvy, ty nám stále zůstávají :)

 Sestava celého týmu ve "stejnokroji". Sluší nám to, ne? Do velikostí i do noty všem jsme se trefili.

zleva: Míša, Tonda Kratochvílovi, Eva Černá, Ája Kratochvílová, Vlaďka Bernardová, Dáša Kratochvílová vedle u zrcadel a já - Martina Bernardová za hledáčkem foťáku

Bohužel, představení se kvapem blížilo a čas na přípavy a zkoušku nám byly velmi zkráceny, ale i tak jsme králičky vyzkoušeli, rychlý přesun překážek při změně choreografice byl trochu chaotický, ale všichni jsme byli odhodlaní. Zkouška je od slova zkusit, tak jsme zkoušeli a rychle nacvičovali:

Vlaďka s Xenií GK
Ája s okřídleným Hopíkem
ale jo, půjde to...
áááá, hop!!!
mažoretky ze stejné šatny jsme na zkoušce předvedli vlastně minipřrdstavení

Do představení zbývala necelá hodinka po zkoušce, ze které jsme byli vytlačeni jinými kouzelníky, tak jsme si rychle ještě zaběhli na pizzu, protože jsme umírali hlady, no a pak šup, šup, šup, pěkně se převléknout do "stejnokroje" a už jen v zákulisí netrpělivě podupávat, až na nás přijde řada, teda lidi, byli to trošku nervíky, nicméně se podívejte na fotky. Tak co myslíte, zvládli jsme to?

Ája s miláčkem publika - Hopíkem


Eva se svým okřídlencem

a dokolečka dokola

ta Xénie tý Vlaďce tak pěkně skáče

a kolečko si holky daly třikrát
i výšku jsme tu předváděli, tak když ti králíci mají křídla (a to nepili Red Bull :)

důležití podavači a stavěči tyček
Eva v akci
Hopík na prknech, co znamenají svět!

Zvládli jsme to, celé cca 10ti minutové vystoupení uteklo jako voda a my byli šťastní. Já jsem hodně kritická, ale šlo nám to všechno jako po másle, myslím, že ani nebylo poznat, že vystupujeme v divadle poprvé. Já za sebe můžu říct, že jsem měla velké obavy a dneska již chápu, proč ti herci mají divadlo a ta "prkna, co znamenají" svět tak rádi.

tak to jsme my, létající králíci :)
děkovačka je příjemná...
pár minut slávy, juchůůů
finální foto s velmi příjemným panem pořadatelem p. Gernatem jr.
celý tým s Dášenkou za foťákem - prý abych byla taky na nějaké fotce

Bylo to skvělé, super a moc se nám to líbilo, diváci tleskali a tleskali a dle slov přihlížejících kouzelníků, co "šli po nás" na plac, všem se to moc líbilo. Jééé, to jsme tak rádi!!! Ani se nám nechtělo domů, byli jsme pozvaní od pana prezidenta celé akce p. Gernatem st. do Jičínského zámku na pořádnou baštu a tak to je asi poprvé v životě, co jsem v půlnoci jedla svíčkovou... a byla dobrá!

krásný to dortíček na párty po festivalu
Více fotografií naleznete v naší FOTOGALERII.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.