úterý 28. ledna 2014

Vydařený 1. závod Turnaje o pohár města Chotěboře 2014


Sobota 25. ledna  2014 Chotěboř - tak to byl pro nás opravdu významný den! Poprvé na OFICIÁLNÍCH závodech mezi skutečnými a hlavně zkušenými Hopáky. Část našeho týmu Králičího hopu v Rychnově nad Kněžnou vyrazila na první ze série tří závodů TURNAJE O POHÁR MĚSTA CHOTĚBOŘE 2014.

na rovince Helča s Cyrilkou (Alfa Kentauri)

Za náš tým se zúčastnila Anička s Fanny, Terezka s Milenem, Helenka s Cyrilkou (Alfou Kentauri), Filip hned se dvěma králíčky – Bělouškou a Míšou (své sestřičky Míši) a Kryštof s Pínem. Vedla je Vlaďka, která závodila s Bobíkem a stejně jako ostatní závodníci trémou už ani nemohla dospat. Doprovázela nás Míša, která byla trošku smutná, že ještě nemůže závodit, bude jí totiž 7 roků až v únoru. Bedlivě ale sledovala, jak brácha Filip s jejím králíkem skáče a také omrkla, co ji čeká příští měsíc, až bude i ona se svým králíkem Míšou na startovní listině. Celý tým byl podporován a servisován rodiči, za což jim patří velký dík a speciální dík panu Moravcovi, který závod fotil a natáčel. Zbytek našeho týmu, který se nemohl zúčastnit  nám asi tak trošku záviděl, ale hodně držel palce, což se také projevilo na našich výsledcích. Ale o tom až níže.

rozcvičovací dráha
zleva: Kryštof s Pínem, Anička s Fanny a Filip s Bělouškou

V devět hodin to vše vypuklo – „ustájit" králíky, zaregistrovat je, fofrem obhlídnout závodní dráhy, podívat na startovní listinu kdy kdo startuje a hlavně připravení a rozskákání králíčků… Uf! Toho tedy bylo! Hlava nám to nebrala! Po desáté hodině nás oficiálně na závodech přivítala paní Lada Šípová (zakladatelka králičího hopu v ČR) a vše nám bylo už jasnější.
A šlo se na věc! Závodilo se klasicky – tedy ve čtyřech disciplínách – rovinná dráha, parkur, skok do dálky a výšky. Náš rychnovský tým se zatím účastnil jen rovinky a parkuru a to v lehké třídě.
Jelikož bylo na závody a především na lehkou rovinku přihlášeno opravdu hodně závodníků, pořadatelé to vyřešili velmi bravurně, aby to „odsýpalo“: 2 identické rovinné dráhy vedle sebe, na kterých se běželo současně. No byla to ze začátku makačka pro všechny, ale za pár minut už to šlo jak po drátkách. Tréma spadla, všichni bojovali jak o život, jednoduše to byly správné hopácké závody. Rozhodčí byli také bezvadní, i když ta dráha na parkuru Kryštofovi i Vlaďce pěkně zamotala hlavu, ale myslím, že nejen jim.

Kryštof s Pínem a Vlaďka s Bobíkem
Vlaďka na startu
odpočíváme a mazlíme

Závodilo se, fandilo se, okoukávalo se, jak to jde zkušenějším a než bys řekl ŠVEC, najednou byl konec se slavnostním vyhlášením vítězů, předání pohárů a cen a rozloučení s prvními závody, radost z výsledků a u někoho i trocha rozpačitosti.

Helenka a Terezka
rodiče jsou důležitá část našeho týmu :)
čekáme na vyhlášení vítězů

Naše děti byly opravdu skvělé, nikdo nebyl diskvalifikován a ani napomínán. Anička Moravcová se zkušenou Fanny GS získala fantastické 9. místo v rovinné dráze a po zásluze dostala pochvalu od rozhodčího pana Stupky. Filip překonal nervozitu na rovinkách  a skvěle se vyrovnal i s obtížnou parkurovou dráhou, i když jí nikdy netrénoval. Králíci Bělouška i Míša jeho sestřičky Míši ho pěkně poslouchali. Terezka s Milenem to zvládla skvěle. Alfa Kentauri alias Cyrilka Helence dokázala, že je králičí osobnost, a že i když na tréninku skáče jako Bůh, na závodech jí trochu potrápí a pošramotí její ego. No a Kryštof ukázal, že když si dá poradit, tak mu Píno konečně skáče. Kryštofe, sliby se mají plnit nejen o Vánocích a píšu to sem veřejně: Píno je na závodění Tvůj! Máš radost?

Píno, budem kámoši?

Umístění na prvních závodech bylo víc než vynikající!!! A Vlaďka s miláčkem Bobíkem překonala nejen bolesti svých kolenou, ale myslím, že i své možnosti. Díky Andrejce a Míše ze Svinčan, které Vlaďce umožnily s jejich Bobíkem na závodech hopsat, byla 8. v rovince a na 9. příčce v parkuru, za což jim patří víc než jen dík.
Mohla bych o našich dětech a králíčcích psát dlouho, ale podívejte se na výsledkové listiny a na fotky.  Na bedně jsme ještě nestáli, ale počkejte za čas, až odstraníme nedostatky!!!

Výsledky našeho týmu:

Kategorie rovinná dráha - lehká - celkem 43 startů:

  8. Vlaďka Bernardová s Bobíkem
  9. Anička Moravcová s Fanny Golden Kids
27. Filip Ungrád s Bělouškou
28. Terezka Šedivá s Milenem
35. Filip Ungrád s Míšou
37. Helena Šárová s Alfa Kentauri Golden Kids (alias Cyrilkou)
39. Kryštof Moravec s Pínem

 

Kategorie parkur - lehký - celkem 15 startů:

  9. Vlaďka Bernardová s Bobíkem
12. Filip Ungrád s Bělouškou
Podrobné výsledkové listiny můžete nalézt ZDE.
Více fotek pak můžete nalézt ve FOTOGALERII.
Míša s Míšou, Kryštof s Pínem, Anička s Fanny
stupně vítězů


Text: Vlaďka Bernardová
Foto: pan Moravec

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.